Våra samarbetspartners

Kontakta oss

Adress
T.J. Bildemontering AB
Sjöviksvägen 27
23162 Trelleborg

Öppettider:
måndag - fredag 8-17.
lördag 9-12.

Telefon:
Tel 0410 - 194 51
Tel 0410 - 414 89
Fax 0410 - 440 70

Hitta oss / Karta:
Vi tar hand om bildelarna så att de kan återanvändas och ser till att miljöfarligt avfall tas omhand på rätt sätt.

​Dessa papper ska du ta med

För att du ska kunna få tillbaka fordonsskatten, säga upp försäkringen och vara säker på att slippa böter och eventuell trängselskatt är det viktigt att du blir avregistrerad som bilägare. Ta med dig detta när du skrotar bilen:

  • den gula delen registreringsbeviset (del 2)
  • legitimation
  • Om någon annan ska lämna in din bil för skrotning ska den personen ha med sig en fullmakt från dig.

Om du inte hittar den gula delen av registreringsbeviset beställer du ett nytt från Transportstyrelsen innan du åker till bilskroten. Beställ nytt registreringsbevis här
Registreringsbeviset ska sedan skickas in till Transportstyrelsen för att du inte längre ska stå som ägare till bilen.

Papper ska du få med dig

När bilen lämnas in för skrotning får du ett bevis på att T-J Bildemontering har blivit ägare till bilen. I samband med skrotningen ställs bilen av för att den inte ska kunna tas i trafik igen.

Vad kostar det att skrota bilen?

Det är kostnadsfritt att skrota bilen i vissa situationer. Du kan få betala en avgift för att få bilen hämtad. Om det saknas delar av bilen som till exempel växellåda, motor eller om bilen bara är en tom kaross kan du också få betala en avgift.

Vad händer med bilen när den skrotas?

Det är bra för miljön att bildelar tas tillvara och återanvänds. När du skrotar din bil återvinns till exempel däcken, balansvikter, bränsletanken, batterier, katalysatorer, bromsolja, kylarvätska och olösta airbags. Andra saker som oljefilter, köldmedel för klimatanläggning, oljor i motorn, växellådan och styrsystemet förstörs på ett säkert sätt.

Vad händer med bilförsäkringen?

När Transportstyrelsen fått information om att du lämnat in bilen för skrotning meddelar de ditt försäkringsbolag som tar bort din bilförsäkring. Om du har betalat för en försäkringsperiod som är efter skrotningsdatumet får du tillbaka pengar.